Uporaba okolju prijaznih izolacij

ISOCELL je toplotna izolacija iz celuloznih vlaken, ki se pridobiva iz odpadnih časopisov v optimalnem reciklažnem postopku. Osnovni material ISOCELL celulozne izolacije je časopis, predelan v celulozna vlakna, da še zmeraj vsebujejo vse svoje naravne izolativne prednosti, ki so splošno znane že stoletja.

ISOCELL celulozna izolacija se proizvaja v Avstriji na najbolj sodobnih napravah v Evropi. Sortirni postopki izločijo vse plastificirane in drugače sporne tiskovine, zato mirno trdimo, da gre za trenutno najboljšo celulozno izolacijo na trgu. V procesu, kot edini dodatek, nastopa mineralna sol, katere namen je predvsem doseči negorljivost, dodatno pa tudi ščiti izolacijo pred škodljivci in plesnijo. Največja prednost ISOCELL celulozne izolacije je v njeni izrazito nizki toplotni prevodnosti ter izrazitem faznem zamiku (pri 25cm celulozne izolacije ISOCELL dosežemo 10 urni fazni zamik, medtem ko pri stekleni volni s 25 cm dosežemo zgolj 4 ure). Označena je kot človeku in okolju »prijazen« izolativni material. Sama proizvodnja je podvržena visoki kontroli kakovosti ter zadovoljuje vse stroge predpise evropskega trga (SIST EN 113).

Pri velikih debelinah se ne posede. Pri vpihovanju ima najvišji faktor izkoriščenosti ter prostorske zapolnitve. Je naravna, topla in na otip prijetna izolacija, popolnoma brez strupov ali alergenov, pri rekonstrukcijah jo je možno ponovno vgraditi.

Smo specializiran dobavitelj z najdaljšim stažem v Sloveniji, saj izolacije vpihujemo že od leta 1997. Nudimo celoten tehničen program (tudi parne ovire EKONATUR in lepilne trakove AIRSTOP) ter strokovno svetovanje.