Izolacije

TOPLOTNE IN ZVOČNE IZOLACIJE

Pri gradnji je pomembna izbira in izdelava toplotne in zvočne izolacije, da ustvarimo pravo klimo in počutje v bivalnem prostoru.
Prihodnost je vsekakor v naravnih materialih, s čim manjšo porabo energije za ogrevanje in hlajenje, da bomo ustvarili uporabniku poceni, zdravo in prijetno bivanje, ter okolju prijazno, energetsko varčno stanovanje ali hišo.
Vsega tega se mi zavedamo, zato Vam želimo predstaviti naše delo tudi v tej smeri.
Večina naših del, ki jih izvajamo, je tesno povezana z izolacijo, zato tej dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Ko vgrajujemo toplotno izolacijo, je kvaliteta vgradnje vedno odvisna od natančnosti izvajalca. Da bi se izognili vsem težavam pri vgradnji izolacij v ploščah, mi vpihamo izolacijo v željen prostor s posebnim strojem. S tem dobimo izolacijo v eni plošči , kar pomeni brez stikov. Izolacija zapolni vse, tudi najmanjše kotičke.

Govorimo o ISOCELLU - naravni celulozni toplotni izolaciji iz časopisnih kosmičev.

Splošno znano je, da je časopisni papir najboljša toplotna izolacija. Star časopisni papir je zmlet v drobne vlaknaste časopisne kosmiče, katerim se doda borova sol. S tem je poskrbljeno za zaščito pred ognjem, škodljivci in plesnijo. Dobimo ekološko visoko vredno celulozno toplotno izolacijo.

Odlične lastnosti
Tesnost
Največjo kakovost pri gradnji izolacije dosežemo z vpihovanjem izolacije : s tem se zapolnijo vsi kotički, tako da se tesnenje poveča tudi do 40 %. Izolacijo dobimo v eni plošči, ki se tesno prilega vsaki konstrukciji.
Prepustnost vodne pare
Prednost Isocella pred ostalimi izolacijskimi materiali je v tem, da se vodna para porazdeli po celotni debelini izolacije, pri tem pa ostaja oblika stabilna in obdrži polno izolacijsko sposobnost. Z vgradnjo paropropustnih folij na obeh straneh izolacije pa nam mikroklima uravnava tudi vlago v prostoru.
Zvočna izolacija
Ker lahko z vpihovanjem uravnavamo gostoto in tesnost Isocella, dosežemo tudi odlično zvočno izolacijo.
Požarna zaščita
Isocell se ne topi. Celulozna vlakna so tesno skupaj pomešana z borovimi solmi in delujejo zaščitno. Borove soli oddajajo kristalino in s tem onemogočajo dotok kisika.
Tako so zaščitene pred požarom tudi nosilne lesene konstrukcije.

Prilagodljivost v vseh letnih časih
Celulozna vlakna dihajo, prevzemajo in oddajajo vlago in ne izgubljajo lastnosti izoliranja niti poleti niti pozimi. Vlakna anorganskega izvora ( kamena in steklena volna ) ne morejo v tolikšni meri sprejemati in oddajati vlage . Tako nastane kondenzacijska voda, ki odteka in povzroča škodo. Ker je surovina celuloze les, je fazni zamik prehoda toplote skozi Isocell trikrat daljši kot pri mineralni volni.

Varčevanje z energijo
Raziskave so pokazale, da izolacija iz celuloznih kosmičev za propustnost odprti gradnji tudi do 26% bolje izolira hišo, kot do sedaj uveljavljeni načini. Zato s Isocellom učinkovito varčujemo pri kurjavi.

Isocell je izolacija prihodnosti.

Razred vnetljivosti : B II
Koeficient toplotne prevodnosti :  = 0,033 W/mK
Paropropustnost :  = 1-2

Vpihovalna gostota :
prostopoložena : 30-40 kg /m3
vpihana med strešno konstrukcijo -
špirovce :40-50 kg/m3
vpihana v stene : 50-60 kg/m3

Embalaža:
v vreči 12,5 kg ali 21 vreč na paleti

Če želite razširiti obzorja s strokovne plati, obiščite spletne strani, ki vam nudijo primerjalne teste med klasičnimi izolativnimi materiali (minaralna volna) in celulozno izolacijo

www.cellulose.org
www.aboutsavingheat.com
www.energysolutions.net
www.homeenergy.org
www.betterinsulation.com
www.centralfiber.com
www.aesinct.com
www.clima-super.at
www.isocel.at